Newroz piroz be!

YSGP’nin Newroz bayramı dolayısıyla yayımladığı basın açıklaması:

amed2014_web

Foto: www.etha.com.tr

Newroz pîroz be!, Newroz pîroz bo, Newroztan pîroz bêt. Nevroz Kutlu Olsun

Newroz, baharı ve tabiatın uyanışını şenlik haline getiren Ortadoğu halklarının bayramıdır. Barışı aynı  yeryüzünde yaşayan tüm canlıların birlikte yaşayabileceği bir dünya olarak görenlerin şenliğine selam olsun.

Ortadoğu halklarının, Fars’ından Kürt’üne, Türk’ünden Afgan’ına kadar yüzlerce yıldır kutladığı Newroz, uyanış bayramını, bu coğrafyada Kürtlere yasaklayan, baharın gelişinden korkan zihniyete karşı, zalim Dehak’ın zulmüne direnir gibi onlarca yıldır direnen karşı gelen Demirci Kawa’nın özgür çocuklarının bayramına selam olsun.

Anadolu coğrafyasının tüm halklarının barış ve eşitlik mücadelesini birlikte yürütmek, özgür bir ülke yaratmak için birlikte mücadele kararı aldıkları bir dönemin ardından, yeniden savaş koşullarında olduğumuz ve şiddetin aklımızı teslim almaya yöneldiği bir süreçte, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak, yan yana ve kol kola birlikte barış ve demokrasi mücadelesi vermeyi önemsediğimiz bu dönemde;

Ortadoğu’da IŞİD zulmüne karşı direnmiş kadınlara, dünyanın dört bir yanından zulme direnişe desteğe gelen tüm güçlere, içinde bulunduğumuz bu şiddet sarmalından çıkabilmek adına bahar güzel günlerin müjdecisi olsun.

Nevroz’la birlikte doğan ve yükselen güneşle tüm dünyayı, insanlığı, doğayı ısıtmak ve yeniden üretmek isteyen tüm halklara selam olsun, baharlarına selam olsun.

Yaşam alanları elinden alınan, yerinden yurdundan edilen,  halkalarımıza, bu coğrafyayı ve Newroz’u da paylaştığımız canlılara, insanlığın özgürlük mücadelesini tüm canlıların yaşam hakkı ve bir arada yaşamı ile buluşturma umuduna, önünde bir olduğumuz, eşit olduğumuz, özgür olduğumuz, çok ve hep farklı olduğumuz doğa anaya selam olsun.

Birlikte verilen siyasi çabalarımızın barış siyaseti ile demokrasiyi kazanma mücadelemizin bir parçası olarak, doğanın ve insanın hakları için verilen çabada Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak, demokratik ve özgür bir geleceği birlikte kuracağımızı bir kez daha söylemek istiyoruz.

Yeni bir yaşam inşa etmek ve bir arada eşit koşullarda yaşama çağrısının elinden tutarak, herkesin kendi sesi ile kendi rengi ile ve kendi düşleri ile kuracağı yeni ülkenin tüm çocuklarına selam olsun.

Newroz pîroz be!, Newroz pîroz bo, Newroztan pîroz bêt. Nevroz Kutlu Olsun

 

21 Mart 2016

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Merkez Yürütme Kurulu